Canon vs. Nikon

Mergi in orice adunare de fotografi, arunci intrebarea “Care e mai bun, Canon sau Nikon?” si ai pornit, cu siguranta, o polemica ce se va intinde pe durata catorva ore.

Perspectiva mea personala e ca acest subiect nu e tratat de fotografi, ci de posesori de jucarii. Pentru ca, poate, o buna parte din oamenii care ma cunosc si ma vad cu Canon la gat nu stiu ca, pret de aproape un an, am detinut un Nikon. Am ales sa revin la marca cu care am inceput doar pentru ca a fost o chestiune de gust. Imi amintesc cata placere imi facea sa fotografiez cu Nikon D700, camera pe care o consider fantastica. Incompatibilitatea mea cu ea era legata de culori. Ajunsesem sa imi fac un profil de culoare identic cu cel de la Canon. Asa ca, dupa un an, am revenit la Canon 5D Mark II, camera pe care o folosesc si astazi cu mult spor si de care pot spune ca inca e in lista preferintelor atunci cand vine vorba de fotografiat.

IMG_9848

C26V0015

In concluzie, catre toti cei care doresc un raspuns sincer la intrebarea “Canon sau Nikon?”, pot sa va spun doar ca nu puneti intrebarea corecta.

Jurnalul unui fotograf – Lumini si umbre

Be first to comment

7 + thirteen =