Timisoara zambeste

A trecut mai bine de jumatate de an de cand urmaresc modul in care Timisoara se schimba. Santierele se misca greu, cladirile sunt tot aceleasi. Exista, in schimb, ceva care ma tine mereu implicat. Iar acel ceva sunt oamenii. Am cautat, inca din cadrul proiectului “Pictorial cu personalitati multiple”, lucruri care sa imi vorbeasca despre noi, ca persoane, despre cum gandim si ce simtim. In ciuda faptului ca lucrurile se schimba in bine la Timisoara, oamenii inca au foarte multe nemultumiri si aduna tot mai multe frustrari. Asa ca, am hotarat sa imi indrept atentia spre oamenii care zambesc. Am hotarat sa incep cu timisorenii.

De ce zambetul?

Desi am fost mereu un speriat de mersul la dentist, in toamna trecut am ajuns in clinica de la Dentcof. Acolo l-am auzit, pentru prima data, pe Florin Cofar vorbind despre zambet. Spunea ca“zambetul nu inseamna doar dinti, zambetul e o stare de spirit.” Acela a fost momentul in care am inteles faptul ca imi doresc sa vad pozitivitatea din oameni, ca indragesc sa vad chipuri zambitoare. Chipuri care, privindu-le, ma incarca cu o stare de bine si cu pofta de viata.

Cand ies acum din casa, zambesc mai mult celor din jurul meu, indiferent daca ii cunosc sau nu, indiferent daca ziua mea e mai buna sau mai rea. Pe zi ce trece, imi dau seama ca aceste lucruri sunt tot mai putin importante. Zambetul, dupa cum aflu acum, nu e doar o trasatura si o stare. E o alegere.

FLVN6668

Ce e Timisoara zambeste?

#TimisoaraZambeste e un proiect fotografic, in care cautam oameni zambitori, dar nu in locuri neaparat obscure sau pe anumite nise. Cautam oameni ale caror zambete le gasesti in ochi, pe obraji si in starea lor de spirit, indiferent unde se afla aceste lucruri in societate. Speram ca, prin acest proiect, sa facem lumea sa vada altfel zambetul. Nu acel zambet ca o masca, ci zambetul ca o alegere. Ca un mod de a ne raporta la lumea din jur.
FLVN8599

In concluzie, daca mergeti linistiti pe strada, zambitori si impacati, iar un tip cu o camera foto pe umar va opreste si invita sa stati putin de vorba, incercati sa nu ii zambiti “la poza”. Incercati sa zambiti pentru ca asa sunteti voi.

Be first to comment

5 × one =