Chipul sportivului

Printre gânduri și dorințe ascunse, efortul se scurge pe chipul luminat de forțe ale căror surse Nicoleta Albu reușește să le identifice, încă de la început. Privind, cu încredere, spre provocările zilnice, asigurându-se că transformă, cu fiecare moment, fricile prinse între greutăți în instrumente ale autodepășirii. Pătrundem, împreună, într-o lume în care sportul înseamnă puterea colectivă, un sentiment de apartenență și de recunoaștere, o siguranță care o motivează și care o îndrumă.

Antrenamentele pornesc cu energia unei pasiuni ale cărei semnificații cresc cu fiecare clipă trecută, concursurile fiind, pentru Nicoleta, confirmarea evoluției sale. Zâmbește timid atunci când performanța este amintită, însă știe că fiecare mișcare a mușchilor săi lasă o urmă, și nu doar asupra corpului, ci asupra minții. Echilibrul său își are ancoră în privirile partenerilor de antrenament, iar cu fiecare contracție simte îmbrățișările celor dragi. 

Nicoleta iubește tensiunea antrenamentelor de grup, în interiorul cărora mișcările îi devin firești. Spații care-i păreau necunoscute vibrează, acum, sub ritmuri familiare, ale căror mișcări o eliberează, liniștita fragilitate fiind spartă de intensitatea trăirilor. Lumina este, de acum, mai aspră, lăsând un chip cucerit de zâmbete, vulnerabil în fața expresiilor, cu dorințele și gândurile scurgându-se natural, ghidate de forțele colectivității.

Be first to comment

15 + 1 =